De Foyer in Thorn.

De Foyer in Thorn.

De Foyer in Thorn.

De Foyer in Thorn.

Onze Foyer is gesticht in het jaar 1976 door pater G.W. van Hooren, samen met drie leden van de Foyer van Bonheiden (België): Rachel, Bea en Ria. De eerste 5 jaar van haar bestaan was zij gevestigd in het Brabantse plaatsje Keldonk, in een klein klooster in het centrum van het dorp. Dit pand was op voordelige voorwaarden gehuurd, wat het begin van de Foyer mogelijk maakte.

Na afloop van deze periode moest er een nieuwe, definitieve vestigingsplaats gekozen worden. Na lang zoeken viel de keuze op een voormalig klooster-bejaardenhuis in het Limburgse Thorn. Dit huis was voor de zusters, na de bouw van een nieuw bejaardenhuis te groot geworden. In december 1981, door de sneeuwbuien heen, verhuisde de Foyer naar haar nieuwe woning.

Het pand dat de Foyer aantrof had veel achterstallig onderhoud, en liet wat comfort betreft veel ter wensen over. Het schilderwerk was in slechte staat, slechts een gedeelte van het huis was gewit, veel kamers hadden geen wastafel, enzovoorts. In de eerste 25 jaar dat de Foyer in Thorn gevestigd is, hebben wij niet stil gezeten. Kamers werden opgeknapt en voorzien van warm- en koud stromend water; nieuwe verwarmingsketels werden geplaatst; het huis werd helemaal gewit, een groot aantal slechte kozijnen werd vernieuwd; het grootste gedeelte van de elektrische installatie werd vervangen, in de tuin werden wandelpaden aangelegd, en ga zo maar door.

Nieuwbouw

Na deze eerste periode van restauratie en opknappen werd besloten tot een grondige vernieuwing en uitbreiding van ons gebouw. De kapel en het centrale gedeelte werden geheel gerenoveerd, en er werd een nieuwe vleugel bijgebouwd met een twintigtal kamers, alle voorzien van een eigen badkamer. Hiermee is ons huis klaar voor de toekomst!

Momenteel bestaat onze gemeenschap uit Vader Pierik en vijf leden: Rachel, Bea, Frank, Yvonne, Wendy. Er is nog plaats!

Misschien ook interessant: