Gewild & Geroepen

Gewild & Geroepen

Gewild

Deze vorm van gemeenschapsleven met als doel het geven van retraites is geen uitvinding van mensen. Wij geloven dat de Foyers de Charité uitdrukkelijk door God gewild zijn. De inspiratie hiervoor heeft onze stichteres, Marthe Robin, van God ontvangen in 1933.

Het grote werk van zijn Liefde

Jezus had haar over de Foyer gesproken als een prachtige Werk dat Hij tot stand wilde brengen, tot verheerlijking van de Vader en voor de uitbreiding van zijn Rijk in heel de wereld. Dat zou gebeuren door de religieuze vorming die er gegeven zou worden in de vorm van retraites. De geestelijke invloed hiervan zou zeer groot zijn.Een priester die door Hem uitgekozen was zou hierover de leiding hebben. Hij zou hem later trouwe en toegewijde medewerkers geven om hem te helpen bij het vergeven, het onderrichten en voeden van de zielen, en om ze te leiden tot zijn Liefde.Van de leden van de Foyer vroeg Jezus dat zij een voorbeeld zouden zijn van geestelijk leven, van dienstbaarheid en van volledige overgave aan God.

Kerkelijk erkend

Het authentieke charisma van de Foyers de Charité is inmiddels door de Kerk bevestigd. De Pauselijke Raad voor de Leken heeft op 1 november 1996 de Foyers de Charité per decreet officieel erkend als "Private vereniging van christengelovigen".

Geroepen

De Foyers de Charité hebben een authentiek en uniek charisma in de Kerk. Zij zijn door God gewild en door de Kerk erkend. Dat betekent ook dat de leden ervan door God geroepen worden tot een leven van gebed en dienstbaarheid in de Foyergemeenschap. Wij zijn niet bij elkaar omdat we er zelf voor kiezen, alleen maar omdat we het Foyerleven aangenaam of nuttig vinden. God zelf roept ons hiertoe.

Vanaf het begin

Zoals in de voorgaande pagina's is gezegd: de basis van onze roeping ligt in ons doopsel. Maar met het doopsel op zich kun je nog vele kanten uit. Of liever gezegd: daarmee kan God nog vele kanten uit. Eén van de vele manieren om je leven als gedoopte vorm te geven is de Foyer de Charité. Voel je je geroepen tot een leven van gebed en dienstbaarheid binnen het kader van een gemeenschap, en wil je je leven in dienst stellen van de verkondiging van Gods Woord, dan is intreden in de Foyer een mogelijke keuze. Aan de hand van Maria en onder leiding van de Foyervader leer je steeds dieper binnen te gaan in het mysterie van ons doopsel. Door je gebed en werk bied je anderen de mogelijkheid om Gods liefde een grotere plaats in hun leven te geven. En zo leer je ook zelf ervaren dat alleen zijn Liefde je werkelijk gelukkig kan maken.

Iets voor jou?

Wil je meer informatie over de Foyer, of zou je eens een kijkje willen nemen in onze gemeenschap, aarzel dan niet om contact op te nemen. Je kunt ons bellen: 0475 - 562770 of gebruik het reactieformulier op deze website.